Publicerad

22 september 2010

Sug från skolan efter Stålkretsloppets rapport

Stålkretsloppets populärversion av programmets första etapp är omåttligt populär. 2000 ex av rapporten tog slut i maj, och nu trycks lika många rapporter till.

Det är lärare som handlar undervisningsmaterial via Utbudet som beställt alla rapporter. Nu när skolorna startat igen väntas efterfrågan på nytt ta fart.

— Det är jätteroligt och ett bevis på att vi lyckades göra något svårgenomträngligt begripligt och intressant, säger Göran Andersson, programchef på Stålkretsloppet.
Rapporten är Stålkretsloppets första fas mellan åren 2004 och 2008 beskriver stålets kretslopp.

— Ökar det elevernas intresse för teknik och naturvetenskap är detta väl använda pengar. Dessutom når vi ut med avancerad forskning till skolorna. Det är glädjande, säger Göran Andersson.

Stålkretsloppets film i slutredigering
Stålkretsloppet är Mistras andra program som satsar på en pedagogisk film om sitt program.

Nu fattas bara några filmtekniska detaljer innan filmen ska spridas, bland annat på Youtube.

— Det blir en lång version på drygt åtta minuter, och en kortare variant på ungefär två minuter. Det är den som vi tänkt lägga upp på Youtube, säger Göran Andersson, Stålkretsloppets programchef.

Filmen är producerad av Linus Torell på Svenska Barnprogram AB. Han gjorde förra året den omtyckta filmen om Mistraprogrammet Sustainable Investments.
Filmen om Stålkretsloppet beräknas vara färdig någon gång under denna månad.