Publicerad

26 november 2012

Mistra och TV4 News gör tv-program om svensk forskning

Mistra har under hösten 2012 samarbetat med TV4 News i att ta fram en dokumentärserie om forskning och vetenskap. Sex forskare från olika Mistraprogram har intervjuats.

Dokumentärserien visas i anslutning till programmet Vetenskap i TV4 News som sänds en gång i veckan. Med i studion finns, förutom programledaren Madeleine Westin, även en redaktör från tidningen Forskning & Framsteg för att kommentera de senaste vetenskapsnyheterna.

– Det är väldigt roligt att vi kan lyfta fram vetenskap och framstående forskare i TV4 News. Jag tror att dokumentärserien Forskning i fokus kommer att bli uppskattad av många tittare, säger Mia Lindqvist programchef på Nyhetsbolaget

Ett av de första programmen följer Cecilia Berg från MistraPharma. Hon tittar på hur miljögifter påverkar vilda djur och studerar bland annat hur känsliga grodor och fåglar är för ämnen som stör hormonbalansen. Övriga Mistraprogram som Forskning i fokus har följt är Mistra Biotech, Mistra Future Fashion, Mistra Arctic Futures, Stålkretsloppet och Mistra Urban Futures.

TV4 News är TV4:s  nya nyhetskanal som sänder dygnet runt och når 1,7 miljoner hushåll. Programmen finns nu att se på TV4Play och kommer längre fram även att finnas på Mistras webbplats.

Se länkar till de olika programmen i högerspalten.

Rubrik2

Automatgenererad bild, ersätt med riktig bild eller ta bort.

Faktatext

Mistra Webbredaktör